Jaaromzet dierenwinkel Zooplus: 571 miljoen euro

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 30 jan 2015 in nieuws

Europese beleggers in e-commercebedrijven hebben er een nieuwe lieveling bij: dierenwinkel Zooplus. Het aandeel verdubbelde halfjaar, de jaaromzet overtreft de eigen voorspelling.

Meer nieuwe klanten en bestaande klanten die blijven terugkeren. Dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten van de cocktail die Zooplus een beter dan verwacht 2014 opleverden.

Het verkooptotaal steeg met 34 procent tot 571 miljoen euro, 74 miljoen meer dan het aanvankelijk doel voor het jaar (PDF).

Over het nettoresultaat valt in de voorlopige cijfers nog niets te lezen. Dat deert beleggers niet, want ze belonen het aandeel vandaag ook weer met een koerssprong. Kort voor de zomer kostte het aandeel rond de 45 euro. Dat is nu tachtig euro.

Zooplus is een Europees werkende dierenwinkel. Hij is ook in Nederland actief en ondervindt hier, net als in andere landen, niet veel lokale concurrentie. Bedrijven met een vergelijkbare internationale online omvang zijn er in Europa niet. Het bedrijf kampte in de beginjaren met onstuimige en daardoor dure groei. Na een periode van streng kostenbeheer verschuift de aandacht van retentie ook weer meer naar acquisitie.

Foto: David Claringbold (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment