Boete voor online gokbedrijf Come On

Geen reacties
Tags: ,
Posted 30 jan 2015 in nieuws

De Kansspelautoriteit heeft online gokbedrijf Come On Europe Limited (Co-Gaming) een boete van 180.000 euro opgelegd. Het bedrijf richtte zich met de website comeon.com op Nederlandse klanten, wat zonder vergunning verboden is.

De site was in het Nederlands gesteld en bevatte een afbeelding van de Nederlandse vlag. Daarnaast verliep het contact via de chatservice in het Nederlands. Nederland was bovendien niet opgenomen in de lijst met uitgesloten landen.

De Kansspelautoriteit heeft het bedrijf naar eigen zeggen (pdf) meerdere malen de kans gegeven zijn website aan te passen. Dat reageerde daarop met de mededeling dat de website tijdig zou worden aangepast. Desondanks bleek bij hercontroles dat dat niet voldoende het geval was.

Ook bestuurders en aandeelhouders van Come On zijn gewaarschuwd.

Momenteel is er een wet in voorbereiding die het vergunningstelsel voor online kansspelen uitwerkt, waarmee het in de  toekomst mogelijk zal zijn hiervoor een vergunning te verkrijgen en legaal kansspelen via internet aan te bieden. Tot die tijd is dit niet toegestaan.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment