Apple verdiende in een kwartaal evenveel als Google in een jaar

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 30 jan 2015 in nieuws

Google heeft in heel jaar minder omzet gedraaid dan Apple in een seizoen. Sterker nog: De kwartaalomzet van Microsoft, Google en Amazon gecombineerd (73,9 miljard dollar) is nog niet eens wat Apple afgelopen kwartaal realiseerde (74,6 miljard).

Google rapporteerde deze week een recordomzet van 18,1 miljard dollar, maar het is slechts een fractie van de omzet van Apple. Nog nooit verdiende een beursgenoteerd bedrijf zoveel als Apple in het afgelopen vierde kwartaal. Het vorige record, een kwartaalwinst van 15,9 miljard dollar, stond op naam van olieconcern ExxonMobil.

Analisten zijn nog verbaasd over de megaomzetten en winsten van Apple. Met de kwartaalwinst van 16 miljard dollar (174 miljoen per dag) kan vier keer het Nederlandse begrotingstekort worden gefinancierd.

Voor Google moet het extra zuur zijn. Het bedrijf heeft met Android veruit het grootste marktaandeel wat betreft smartphones, afgelopen jaar werden er evenveel Android smartphones verscheept als Apple ooit iOS apparaten heeft verkocht, maar het bedrijf verdient er relatief weinig aan.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment