Kwart wereldwijde internetbetalingen mobiel

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 28 jan 2015 in nieuws

In het vierde kwartaal van 2014 werd 25,8 procent van alle wereldwijde online betalingen uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat. Dit is een stijging van 11 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2014 en een toename van 37 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013. Dat blijkt uit de Mobile Payments Index van betaalverwerker Adyen.

In december werd het hoogste percentage mobiele betalingen gehaald, met november als tweede sterke maand. Deze eindejaarspiek doet vermoeden dat internetconsumenten sterker geneigd zijn om aankopen te doen vanaf een mobiel apparaat in het drukke winkelseizoen van november en december.

Smartphones lieten tablets nog verder achter zich als populairste mobiele apparaat voor het doen van online aankopen. 58 procent van alle mobiele transacties werd verricht op smartphones en 42 procent op tablets. Dit lag in de lijn der verwachting: in het vierde kwartaal van 2013 lag de verdeling op circa 53 procent voor smartphones en 47 procent voor tablets.

In de strijd tussen mobiele merken behield de iPad een kleine voorsprong met 34 procent van alle mobiele transacties. Voor de iPhone lag dit percentage op 32,3 procent. Smartphones met Android waren goed voor 25,3 procent.

Dit is een groot verschil ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013, toen meer dan 40 procent van alle mobiele betalingen werd gedaan op een iPad, 32 procent op een iPhone en slechts 20 procent op Android-telefoons.

Als de huidige trends zich voortzetten, bestaat de kans dat Android in de tweede helft van dit jaar de iPhone en iPad voorbijstreeft. De iPad zal naar alle verwachting op korte termijn zijn voorsprong op de iPhone verliezen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment