‘Massa-ontslag bij IBM’

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 26 jan 2015 in nieuws

IBM zou al binnen anderhalf maand 100.000 medewerkers willen ontslaan. Dat schrijft journalist Robert X. Cringeley in zakenblad Forbes. Meer dan een kwart van het personeel zou daarmee verdwijnen. IBM telt 430.000 medewerkers.

Cringeley is goed ingevoerd, want hij schreef onlangs nog een boek The Decline and Fall of IBM. Volgens de verslaggever vallen de klappen juist in hoeken waar de meeste marktkansen liggen, zoals mainframes en opslag. Die worden met de komst van Big Data juist weer belangrijker.

IBM laat cloud, analytics, social, mobiel en beveiliging naar verluidt ongemoeid. Of ook marketingsoftware wordt getroffen is niet duidelijk.

IBM heeft in het vierde kwartaal flink minder omzet en winst geboekt. De omzet van IBM daalde in het vierde kwartaal met 11,9 procent op jaarbasis naar 24,1 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 5,5 miljard dollar, 11,3 procent minder dan in de laatste drie maanden van 2013.

Het zou het grootste ontslag worden sinds 1993, toen 60.000 banen werden geschrapt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment