Leatherman Tread, een wearable tool

Geen reacties
Tags: ,
Posted 26 jan 2015 in nieuws

Tegenover alle Wearable Tech, komt Leatherman met een Wearable Tool. Een 25-delige roestvrij stalen multitool, te dragen als armband.

Leatherman staat bekend als maker van verschillende zogenoemde multitools. Zelfs zo bekend dat ze worden aangeduid als ‘een Leatherman’. Het heeft iets weg van een Zwitsers zakmes, maar is in opbouw anders. Door alles dubbel te vouwen zijn er er gereedschapsonderdelen als een tang of schaar die zo makkelijker zijn te integreren, soms wel tot negentien per Leatherman.

De Leatherman gaat zelfs verder, tot 25 onderdelen. Dat zijn dan geen tangetjes of schaartjes, maar voornamelijk schroevendraaiers. Deze zijn onderdeel van roestvrijstalen schakels die samen een armband vormen. In de video valt goed te zien hoe de constructie in elkaar zit.

De meeste onderdelen lijken me in praktijk goed bruikbaar. Een aantal platte en kruiskopschroevendraaiers, flessenopener, snijhaak (voor het openen van bijvoorbeeld pakketjes), inbussleutels, ringsleutels en eentje die ik altijd kwijt ben, een simcardpinnetje. Elke schakel is uitwisselbaar en van plek te veranderen, zodat de armband passend te maken is. Ik neem aan dat een kleine pols niet ideaal is voor het optimaal gebruik maken van alle 25 onderdelen.

Tread3_zps68a3a863

Speerpunt van Leatherman CEO Ben Rivera was een tool te maken die gewoon door de douane-controle is mee te nemen. Een zakmes of multitool wordt namelijk geweigerd. Volgens Rivera gaat de Tread probleemloos door elke controle.

Eind 2015 zal er ook een horloge-onderdeel beschikbaar zijn. Dit zal een door Leatherman ontworpen klokje zijn met Zwitsers loopwerk met een saffier kristalglas wat ongevoelig is voor krassen en weinig reflectie toont, waardoor het bij gebruik buiten goed afleesbaar zal zijn. Vraag is of de functies die het getoonde klokje hieronder genoeg zullen zijn voor de doorgewinterde outdoorfanaat.

tread watch

 

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment