Erasmus Universiteit lanceert Center for Histories of the Future

Geen reacties
Tags: ,
Posted 22 jan 2015 in nieuws

De Erasmus Universiteit Rotterdam lanceert tijdens het International Film Festival Rotterdam op dinsdag 27 januari het Center for Histories of the Future (CHIFT). Dat gaat science fiction onderzoek in relatie tot huidige technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Science fiction gaat over het uitvinden van de toekomst, maar ook over onze angsten voor die toekomst. Daarom is het volgens initiatiefnemer Etienne Augé een belangrijk onderwerp in een modern land dat gericht is op vooruitgang. Nederland kent echter nauwelijks een traditie van science fiction. Het Center for Histories of the Future wil het denken over de toekomst in ons land bevorderen.

CHIFT wil als expertisecentrum het onderzoek en discussie over de toekomst stimuleren, onder andere door het organiseren van seminars en evenementen over onderwerpen gericht op de toekomst. Het center hoopt mensen te inspireren om vaker de ‘Wat als’-vraag te durven stellen.

In het interdisciplinaire CHIFT komen professionals samen die geïnteresseerd zijn in verbeeldingen en vertegenwoordigingen van de toekomst. Het center staat open voor iedereen die niet bang is voor de ‘Wat als …?’-vraag: wetenschappers, kunstenaars, ontwerpers, politici en mensen uit de praktijk.

Augé zoekt in eerste instantie de samenwerking met de stad Rotterdam. In de toekomst wil het Center for a Histories of the Future ook  samenwerken  met andere Nederlandse universiteiten, bijvoorbeeld TU Delft en Universiteit Twente. Ook uitwisseling met vergelijkbare buitenlandse organisaties staat op het programma.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment