‘Eerste sociale veiling voor zware machines’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 22 jan 2015 in nieuws

Indoogoo, een B2B-marktplaats voor zware machines, claimt ‘s werelds eerste sociale online veiling te hebben ontwikkeld. Die moet de industriële sector ‘op zijn kop zetten’, zo beloven de initiatiefnemers.

De markt voor industriële machines is zo’n 200 miljard dollar groot, maar is niet erg met zijn tijd meegegaan. Indoogoo werd daarom vorig jaar gelanceerd vanuit Dubai, de stad in de Verenigde Arabische Emiraten waar nog altijd veel gebouwd wordt.

Oprichter Mark Turner zit twintig jaar in het vak. Hij begon een makelaar in kranen in 2007, maar vond dat er te weinig mogelijkheden waren om machines onder de aandacht te brengen. Vandaar hij een online marktplaats lanceerde, waarbij intensief gebruik wordt gemaakt van LinkedIn en Facebook.

Vroege gebruikers waren Hertz Equipment Rental Corp., Prima Equipment uit Nederland en All Cargo Logistics uit India. Het bedrijf verdient nog geen geld, maar er komen premiumdiensten.

En nu dan ook een veiling voor machines voor de bouw, mijnindustrie, olie en gas. Deelnemers krijgen volledige controle over de veilingen, vandaar de titel ‘sociaal’. Indoogoo komt zelf niet tussenbeide.

Deelnemers kunnen kiezen voor een veiling van dertig dagen, van een dag met reserve (een verborgen minimum prijs) en een dag zonder reserve. Bieders kunnen de apparatuur eerst nog in ogenschouw nemen en een aanbetaling doen via een escrowdienst. Bieders blijven anoniem totdat het bod is geaccepteerd.

Indoogoo Auctions wordt in het tweede kwartaal van 2015 gestart.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment