Smartphones dragen bij aan groei iDEAL

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 21 jan 2015 in nieuws

Consumenten hebben nog nooit zo vaak als het afgelopen jaar met hun pinpas betaald of een iDEAL-betaling gedaan. Met ruim een kwart meer iDEAL-betalingen laten Nederlanders zien vertrouwen te hebben in elektronisch betalen. Dat zegt Betaalvereniging Nederland.

In 2014 werd 180,2 miljoen keer met iDEAL afgerekend, een stijging van 26,4 procent ten opzichte van 2013. Sinds de marktintroductie eind 2005 bedraagt het totaal aantal iDEAL-betalingen 695,4 miljoen. Het toenemend gebruik van smartphones en tablets levert een belangrijke bijdrage aan deze groei.

Daarnaast is er met name een stijging van het aantal iDEAL-betalingen te zien buiten de traditionele e-commerce, zoals bij donaties aan goede doelen of het betalen van facturen en boetes. Ook neemt de interesse voor iDEAL toe doordat Nederlandse klanten steeds vaker bij buitenlandse webwinkels met iDEAL kunnen betalen.

iDEAL mobiel is mede bepalend voor het succes van iDEAL, aldus de vereniging. De populariteit van smartphones en tablets dragen sterk bij aan de groei van online handel (e-commerce en m-commerce). Er moet gebruikersvriendelijk en vlot op mobiele apparaten betaald kunnen worden.

Nederlandse consumenten pinden in 2014 ook meer dan ooit. Het aantal pinbetalingen bereikte in 2014 met 2,913 miljard opnieuw een record. Ten opzichte van 2013 is dit een groei van 9,5 procent.

Sinds de introductie begin 2014 pinnen consumenten steeds vaker contactloos. Bijna 8,3 miljoen aankopen werden in 2014 contactloos gepind. Inmiddels zijn er meer dan 8 miljoen contactloze betaalpassen in omloop.

In 2015 wordt elektronisch machtigen als rechtsgeldig alternatief voor de papieren incassomachtiging geïntroduceerd. Elektronisch machtigen is een veilige en efficiënte manier om via de eigen bankomgeving producten en diensten periodiek of achteraf te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor verzekeringen, elektriciteit en abonnementen en levert consumenten en bedrijven vooral gebruiksgemak op.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment