‘Ook HTC met slimme horloges’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 20 jan 2015 in nieuws

HTC zal begin maart, een dag voor het Mobile World Congress in Barcelona, naast zijn nieuwe M9 smartphone een eerste slimme horloge lanceren. Het Taiwanese bedrijf betreedt daarmee een nieuwe markt.

Over het horloge zijn nog weinig details bekend, maar er is in elk geval een koppeling mogelijk met de fitnessdienst van Under Armour. HTC is Apple net voor. Die komt mogelijk in het eerste of tweede kwartaal met de Apple Watch.

Het Taiwanese bedrijf heeft een verbreding van de portfolio aangekondigd, die ook slimme thermostaten en bijzondere camera’s omvat.

De smartphones worden echter niet losgelaten. De M9 lijkt naar verluidt sterk op zijn voorganger, en heeft een 20 megapixel camera. HTC heeft het de laatste jaren moeilijk gehad, maar maakte zijn comeback vorig jaar met de fraai ontworpen HTC One M8.

Ook Samsung zal in Barcelona een nieuwe slimme horloge presenteren, mogelijk op 2 maart. Die draait op de systeemsoftware Tizen en kan draadloos worden opgeladen. Het horloge zal worden gelanceerd samen met het vlaggenschip Galaxy S6.

De geruchten maken melding van 5,5 inch-scherm met qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en van een iPhone achtige vingerafdrukscanner. Ook zou Samsung voor het eerst hebben gekozen voor een behuizing van metaal en glas, waarbij de batterij niet meer kan worden vervangen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment