‘Jumbo heeft beste mobiele app’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 19 jan 2015 in nieuws

Het consumentenprogramma KASSA van de Vara heeft de mobiele app van Jumbo Supermarkten uitgekozen als de beste onder de ‘super-apps’.

“De Jumbo app voert de lijst aan, op de voet gevolgd door Appie. Omdat de app van de Jumbo net iets overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is dan die van de Albert Heijn”, aldus Kassa afgelopen zaterdag.

De winnaar kreeg 4,5 ster op een schaal van vijf, AH kreeg er vier. Hoewel de redactie van Kassa een winnaar koos lijken ze de mobiele apps elkaar amper te ontlopen in de geboden kwaliteit. Dat mag ook niet helemaal bevreemden, want beide apps ontstonden bij hetzelfde bureau: IceMobile.

Er werden geen dikke onvoldoendes gegeven, maar supermarktketens Lidl en Emté konden de jury niet bekoren en kregen een 2,5.

Hoe het onderzoek precies heeft plaatsvonden is niet duidelijk. De Vara-redactie hanteert zachte factoren als ‘gebruiksvriendelijkheid’ en kwantificeert die niet.

In de halfjaarlijkse reportage over de prijzen van huishoudelijke boodschappen heeft KASSA wel oog naar de servicekosten en het statiegeld dat bij pick up points wordt gerekend. Die zaken worden niet meegenomen in de beoordeling van de app en de service die in het umfeld daarvan wordt geboden. Jumbo rekent geen servicekosten, AH wel. beiden rekenen statiegeld voor de kratten met boodschappen.

Foto: Christian Schnettelker (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment