Mobiele Twitteraar is jong, man en iPhone gebruiker

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 19 jan 2015 in nieuws

Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft de Twitter-app geïnstalleerd op zijn smartphone. Het merendeel gebruikt de app minimaal een keer per maand. Het Telecompaper Consumer Panel concludeert dat 15 procent van de Nederlanders een actieve gebruiker is van Twitter via mobiel.

Twitter lijkt vooral populair bij iPhone gebruikers: 31 procent van de actieve Twitter-gebruikers heeft een iOS-toestel.

Mannen gebruiken vaker Twitter dan vrouwen: 54 procent van de actieve twitteraars is man, tegenover 46 procent vrouw. Qua leeftijd valt volgens Telecompaper op dat actieve twitteraars voornamelijk jongeren en jongvolwassenen zijn. 28 procent van de actieve twitteraars is scholier of student. Onder ouderen is nauwelijks belangstelling voor Twitter.

Telecompaper heeft geen onderzoek gedaan naar het groei of afname van het gebruik. Wereldwijd groeit het aantal gebruikers niet meer zo snel, reden waarom de koers van het aandeel van het Amerikaanse bedrijf al geruime tijd onder druk staat.

Overigens heeft Twitter een dezer dagen zelf cijfers vrijgegeven. Daaruit blijkt het microblog 284 miljoen gebruikers heeft, waarvan niet minder dan 24 miljoen een app of software is. Twitter schat zelf dat 8,5 procent van de gebruikers een bot is.

En niet alle Twitteraars sturen ook daadwerkelijk bericht. 44 procent van de Twitter accounts heeft nog nooit een bericht gestuurd.

Telecompaper publiceerde zondag nog wat meer statistieken rond apps: Nederlandse smartphone-bezitters maken bijvoorbeeld in toenemende mate gebruik van Skype. Het aantal smartphone-gebruikers met de Snapchat-app is meer dan verdubbeld naar bijna 1,5 miljoen. Eind 2013 waren er zo’n 690.000 mobiele gebruikers van Snapchat in Nederland. WhatsApp blijft de meest populaire app, met 9,4 miljoen gebruikers.

Capture

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment