Telekids digitaal over de 100 miljoen views

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 11 dec 2014 in nieuws

Dat kinderen helemaal geen lineaire televisie nodig hebben, of zelfs kennen, laten nieuwe kijkcijfers van RTL Telekids zien. Het aantal views groeide afgelopen jaar bijna tot over de honderd miljoen.

Het jaar is nog niet om en Telekids ging al over de magische drempel van 100 miljoen views heen, zo laat RTL vandaag weten. Dat is eenderde meer dan een jaar geleden rond deze periode. Het gaat hier puur om de online kijkcijfers.

Kinderen keken vooral via de mobiele apps van Telekids. Die is goed voor 82 procent van alle gegenereerde views. RTL XL zorgt voor het laatste zetje naar de honderd procent. De cijfers laten vooral zien dat kijkbuiskindjes tegenwoordig app-kids zijn. Niet het lichtgevende scherm in de huiskamer, maar een ambulant touchscreen is de brenger van het jeugdig vermaak.

De kinderzender is op schooldagen van 06:30 tot 10:00 uur en van 15:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 06:30 tot 17:00 uur te zien bij RTL 8. Hij zit ook op de kabel als themakanaal, waar de zender de hele dag door draait. RTL Telekids richt zich op kinderen tussen de drie en negen jaar en bestaat als apart kanaal sinds 2010.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment