Rabobank lanceert mobiele app Rabo Wallet

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 05 dec 2014 in nieuws

Rabobank brengt binnenkort een mobiele app uit die fungeert als bankpas, houder voor digitale bonus- en spaarkaarten en saldochecker. Rabo Wallet en de nieuwe bankpassen met NFC moeten het betaalproces in de winkelstraat moderniseren.

Volgende week houdt de bank de laatste testen onder een kleine groep klanten. Zodra de feedback van die groep is verwerkt, brengt de bank Rabo Wallet op de markt. In eerste instantie zal deze enkel geschikt zijn voor eigenaren van een Samsung Galaxy 4 en de Samsung Galaxy Note 3. Dat heeft te maken met de hoge veiligheidseisen die aan de combinatie van app, telefoon en kassaterminal worden gesteld. Andere toestellen worden daarna compatibel gemaakt.

Rabobank probeert al jaren een manier te vinden om de Nederlander aan mobiel betalen te helpen in de winkelstraat. De overname van MyOrder werd gezien als een mogelijk vehikel daarin, maar de consument wil sneller mobiel betalen dan de bank via MyOrder kan aanbieden. Daarom is gekozen voor een aparte app en toch de bankpassen, net als ING en ABN AMRO, te voorzien van een NFC-chip.

Een kleine maar steeds groter wordende groep Rabo-klanten kan binnen enkele weken al betalen door zijn telefoon langs een kassa te zwaaien. Het geld gaat draadloos via de telefoon naar de kassalade. Dat kan enkel met betalingen tot 25 euro. Transacties daarboven moeten gewoon met een bankpas met pincode worden geautoriseerd.

Demonstratie Rabo Wallet:

Vanaf februari gaat de Rabobank bankpassen verstrekken met NFC-chips erin. Als eerste zijn nieuwe klanten en gebruikers van Minitix en de Chipknip aan de beurt. Andere klanten zijn aan de beurt op het moment dat hun pas aan vervanging toe is.

Nu deze vorm van contactloos betalen de nieuwe standaard wordt, worden andere betaalvoorzieningen afgebouwd. “Een uniforme betaalwijze voorkomt verwarring in het gebruik”, aldus de woordvoerster tegenover Emerce. “Alle bedrijven en instellingen waar MiniTix wordt geaccepteerd, krijgen in de loop van 2015 de mogelijkheid om, naast de traditionele pinbetaling, ook betalingen via telefoon of contactloze pas te accepteren.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment