Facebook richting miljard dagelijkse gebruikers

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 28 okt 2014 in nieuws

Bij het huidige groeitempo raakt Facebook voor eind 2015 de grens van een miljard dagelijkse gebruikers. Het bedrijf rapporteerde zojuist een kwartaalomzet van 3,2 miljard dollar, licht boven de verwachting van de financiële markt.

Afgelopen kwartaal logden iedere dag 864 miljoen gebruikers van de profielensite in, negentien procent meer dan vorig jaar. Bijna negentig procent van hen doet dat met zijn mobiele telefoon of tablet, 39 procent meer dan een jaar geleden.

Beleggers zijn niet erg verrast. De resultaten zijn in lijn met de verwachting. Het aandeel staat in de handel nabeurs een klein procent hoger.

Op alle fronten is Facebook een mobile first-bedrijf geworden. Niet enkel de gebruikers zijn primair mobiel georiënteerd, maar ook de adverteerders. Tweederde van de omzet van drie miljard is afkomstig van mobiele reclame (+50 procent). Omgekeerd: ‘slechts’ eenderde komt van desktops en laptops.

Het bedrijf heeft zichtbaar met succes omslag gemaakt naar mobiel als primair kanaal voor de reclameverkoop.

De nettowinst steeg tot 806 miljoen dollar, een toename van negentig procent.

Facebook heeft genoeg geld op de bank staan om nog een aantal grote overnames te doen: 14,3 miljard dollar. Daarmee kan Mark Zuckberberg in contanten bijna nog een keer ‘een Whatsapp’ kopen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment