Facebook Messenger wordt concurrent WhatsApp

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 26 okt 2014 in nieuws

Ruim 8,7 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp op hun smartphones staan. Dat meldt Telecompaper in zijn onderzoek Dutch Apps Market. Het aantal gebruikers is met zeker 1 miljoen toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Een goede tweede komt eveneens uit de stal van Facebook: Facebook Messenger gaat als een speer.

Het totaal aantal downloads van Facebook Messenger komt op 3,73 miljoen. Alleen al in september kwamen er 1,72 miljoen nieuwe gebruikers bij.

De opmars van Facebook Messenger betreft vooral de laatste drie maanden. Dat komt voornamelijk omdat de chatfunctie in de Facebook app is vervallen en gebruikers gedwongen worden om een alternatief te gebruiken.

Beide berichtenapps vallen meer in de smaak bij vrouwen dan bij mannen. Negentig procent van de Nederlandse vrouwen met smartphone maken er gebruik van. Bij mannen is dat 80 procent.

Telecompaper constateert dat ook tv apps populair worden. De HBO Go app, Horizon Go app en NPO-app vinden gretig aftrek. Een derde van alle smartphone gebruikers heeft een van deze apps. De apps zijn vooral populair bij gebruikers in de leeftijd van 20 to 29 jaar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment