Reorganisatie in top Google

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 25 okt 2014 in nieuws

CEO Larry Page krijgt een nieuwe functie binnen Google. Hij blijft CEO, maar wil zich meer op de grote lijn richten. Sundar Pichai, die al de leiding heeft over Android, Chrome en Google Apps, krijgt nog meer verantwoordelijkheden.

Volgens Re/code, die zich baseert op een interne memo, gaat Pichai zich bemoeien met een groot aantal andere producten en diensten, zoals de zoekmachine, Google Plus en Googe Maps, maar ook met de advertenties. YouTube blijft in handen van CEO Susan Wojcicki, die rechtstreeks aan Page rapporteert.

Page, sinds 2011 CEO van Google, zou de stap hebben genomen om te zorgen dat Google innovatief genoeg blijft. Wel behoudt hij de leiding over projecten als Nest, energie en het onderzoekslab Google X.

Pichai (1972) lijkt met de veranderingen een ‘rijzende ster’ binnen het bedrijf. Hij overzag ooit alleen de ontwikkelingen van Chrome en Chrome OS. Toen Andy Rubin in maart 2013 zijn taak als hoofd van Android neerlegde, nam Pichai ook die taken op zich. Ooit trok Twitter aan hem, en zijn naam circuleerde ook enige tijd als kandidaat voor CEO van Microsoft.

Page heeft verzamelt graag loyale mensen om zich heen. Het merendeel van de topposities binnen Google wordt bekleed door mensen die al jaren voor het bedrijf werken.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment