Miljoen downloads app meubelwinkel Westwing

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 03 okt 2014 in nieuws

Een jaar na de introductie ervan is de app van Westwing nu een miljoen keer gedownload. Mobiel verkeer is goed voor veertig procent van de omzet.

Deze kerncijfers maakt Westwing vanochtend via een persbericht bekend. De cijfers zeggen niet veel over de business van de meubelwinkel zelf, maar wel iets over hoe belangrijk het mobiele kanaal is en hoe de onderneming daarop inspeelt.

Westwing is net als Home24 een online meubelwinkel uit de stal van Rocket Internet. Home24 heeft een permanent en breed assortiment, bij Westwing wisselen de aanbiedingen dagelijks. De site is vergelijkbaar met hoe bijvoorbeeld Vente Privée kleding en lifestyleproducten verkoopt: met fikse korting aan leden via een besloten site.

Wereldwijd is de app ongeveer 20.000 keer per week gedownload. De app staat op nummer 8 in de iTunes Store Ranking (categorie Lifestyle) in Nederland. Het bedrijf heeft 450.000 leden in Nederland en zestien miljoen wereldwijd. Westwing is actief in tien landen. Nederland is het meest noordelijke land, Kazachstan het oostelijkst en Brazilië het zuidelijkst.

Foto: Andy Roberts (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment