Espresso on-the-go met Minipresso

Geen reacties
Posted 03 okt 2014 in nieuws

Een thermosfles voor een kleintje koffie bestaat nog niet, maar een verse espresso is sowieso het lekkerst, de Minipresso maakt er eentje in een handomdraai.

Nou lijkt de Minipresso wel een beetje op een thermosfles en we vermoeden dat je er eerst thuis heet water in zal moeten doen. Zeventien centimeter hoog, 350 gram zwaar en bovenop een espresso schroefkopje. Onder de dop bevindt zich een semi-automatische piston die het hete water in de koffiehouder spuit. Hierin kan gemalen koffie of een capsule van Caffitaly worden geplaatst. De zuiger valt aan de buitenkant in te duwen en na 18 keer zou je dan volgens onderstaand filmpje een espresso met een mooie cremalaag moeten hebben.

Met de specificaties op de website komen wij wat betreft de druk niet verder dan 8 Bar, dat is de helft van wat wordt aangeraden voor het maken van espresso, maar misschien werkt het handmatig allemaal anders. Dat zullen we echter pas volgend jaar ondervinden, want de Minipresso is op dit moment alleen vooruit te bestellen voor 39 dollar (zonder verzendkosten vanuit China) en wordt begin 2015 pas verwacht.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment