Openingskoers Alibaba 93 dollar (update)

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 19 sep 2014 in nieuws

De handel in aandelen van e-commerce gigant Alibaba is zojuist van start gegaan. De koers begon op 93 dollar, ver boven de 68 dollar die de retailer zelf had gesteld. Kort na de openingskoers steeg de koers al naar 99 dollar.

De vraag naar het aandeel is groot. Er zijn honderdduizenden orders geplaatst, meldt Reuters. Eerder vanmiddag werd nog rekening gehouden met 82 dollar.

Topman Jack Ma had gisteren een etentje met zijn medeoprichters en ze moesten allemaal huilen, vertelde hij in zojuist een vrolijk interview met Bloomberg TV. “Omdat geen van ons dit verwacht had. Ik wist vijftien jaar wel dat het internet belangrijk zou worden voor China, maar niet dat wij daarin een grote rol zouden spelen.”

Ma gaf aan dat hij niet geïnteresseerd is in de overname van bedrijven, ook niet van aandeelhouder Yahoo. “Mijn streven is om het bedrijf Alibaba groot te maken, wij willen een platform zijn om kleine bedrijven te helpen. Dat gaan we ook hier in de Verenigde Staten doen.”

Ma trok niet zelf aan de openingsbel vanmiddag, maar liet dat over aan zijn klanten.

Op de vraag hoe hij omgaat met de Chinese regering antwoordde Ma gevat: ‘Je moet van je regering houden, maar ze niet trouwen.’

Beleggers en analisten plaatsen hun vraagtekens bij de constructie die is opgezet voor de beursgang. Aandeelhouders doen geen zaken met het eigenlijke Alibaba, maar met een brievenbusfirma op de Kaaimaneilanden. Zij kopen een contract op winstdeling via een reeks van vennootschappen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment