Leegloop bij Publicis: topman Levy weg in 2016

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 16 sep 2014 in nieuws

Mediabureau Publicis wordt flink opgeschud na de mislukte fusie met branchenoot Omnicom. Topman Maurice Levy legt zijn taken in 2016 neer en ook Saatchi & Saatchi chef Kevin Roberts en COO Jean-Yves Naouri vertrekken.

Een opvolger voor de 72-jarige Levy is niet genoemd. Wel is er een nieuw ‘directoraat’ benoemd waarin Levy en Roberts tijdelijk plaatsnemen. De overige leden zijn Laura Desmond van Starcom MediaVest Group, ZenithOptimedia topman, Steve King, Publicis Worldwide chief executive Arthur Sadoun en Rishad Tobaccowala.

De fusie van communicatiebedrijf Omnicom en zijn Franse branchegenoot Publicis werd eerder dit jaar afgeblazen. De afronding van de trandactie bracht volgens beide bedrijven problemen met zich mee.

De samenwerking die vorig jaar groots werd aangekondigd als een ‘fusie van gelijken’ zou het grootste communicatie en reclamebureau ter wereld hebben opgeleverd. De gezamenlijke marktwaarde van Publicis Groupe uit Parijs en Omnicom Group uit New York bedraagt 26,5 miljard euro.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment