Supermarkt Jumbo bouwt Tilburgs pickup point

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 08 sep 2014 in nieuws

Online bestellen en offline afhalen, dat wordt een van de opties in de nieuwe e-commercestrategie. Behalve in Son en Breugel komt er ook een pickup point, een grote, in Tilburg.

Een saillant detail aan de Tilburgse plannen, gemeld door het Brabants Dagblad, is dat dit grote afhaalpunt pal naast dat van Albert Heijn komt te staan op bedrijventerrein Katsbogten.

Jumbo Supermarkten werkt achter de schermen hard aan zijn digitale handelsstrategie. Het nog jonge bedrijf heeft het voordeel dat het hiermee vanaf nul mee kan beginnen. Het heeft geen verleden zoals Albert Heijn bijvoorbeeld met Albert en Appie heeft.

Het is ondertussen duidelijk dat consumenten net zo makkelijk op internet moeten kunnen winkelen als in de fysieke zaken. Die online orders kunnen worden afgehaald in of nabij de winkels zelf of bij makkelijk bereikbare plaatsen zoals bedrijventerreinen.

Details over Jumbo’s digitale plannen zijn schaars. Het bedrijf zou zijn nieuwe strategie in het derde kwartaal presenteren. Dat loopt nu. Naar verluidt is de maker van Albert Heijns Appie, IceMobile, ingeschakeld om de mobiele app te ontwikkelen. Het is niet uitgesloten dat daar een loyaltycomponent in zit. Immers IceMobile is twee jaar geleden gefuseerd met BrandLoyalty.

Daarnaast heeft Jumbo een extra distributriecentrum bij Den Bosch gebouwd om de digitale orders te kunnen afhandelen.

Foto: Wikimedia (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment