Vodafone: Iedereen altijd maximaal 4G

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 28 aug 2014 in nieuws

Nederlandse klanten van Vodafone krijgen vanaf volgende week altijd de maximale downloadsnelheid die technisch mogelijk is. In de abonnementen zit geen differentiatie meer qua snelheid.

Deze maatregel gaat aanstaande maandag in, legt directeur Rob Shuter uit. “Het aantal klanten met een 4G-abonnement en -toestel in Nederland neemt snel toe, en in september hebben we een landelijk dekkend 4G-netwerk. We willen onze klanten de beste data-ervaring bieden en daarom gaan vanaf 1 september bij ons de remmen op het nieuwe netwerk helemaal los.”

Voor Vodafone is dit een marketingtruc om zich te onderscheiden van de concurrentie. Dit najaar verwacht het bedrijf namelijk 4G+ te activeren waardoor snelheden tot 200 Mbps down mogelijk worden. Geen andere provider in Nederland biedt dit. Elders in Nederland (dekkingskaart) is dat 75 Mbps theoretisch, wat neerkomt op 10 tot 25 Mbps in de praktijk.

Het telecombedrijf is bezig zijn 4G-investeringen te versnellen. Daar is het toe in staat vanwege de verkoop van een buitenlands dochterbedrijf. Het belang van 45 procent in het Amerikaanse Verizon Wireless leverde Vodafone 130 miljard dollar op. Dat geld werd deels uitgekeerd aan de aandeelhouders en deels gereserveerd voor investeringen in het eigen netwerk, waaronder de snelheidsverhogingen.

Er gaat al langer speculatie dat Vodafone met zijn goede netwerk en gevulde kas een overnameprooi is. Kopers moeten in de hoek van AT&T, China Wireless en Softbank worden gezocht.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment