Meer MBO-opleidingen beginnen lessen e-commerce

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 27 aug 2014 in nieuws

Een kleine tweeduizend scholieren op het MBO krijgen dit jaar les in e-commerce. Gisteren werd het boek Webshopheld uitgereikt aan Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org. Hij gaat kijken hoe de lesstof van nut kan zijn voor zijn achterban.

Hoewel het al om de tweede druk gaat, werd gisteren het eerste exemplaar van Webshopheld officieel overhandigd aan Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org. De overhandiging valt samen met het begin van het nieuwe schooljaar.

Vorig jaar tijdens een pilot gebruikten 180 scholieren het boek. Dit jaar zijn het er 1700 op zeventien scholen in Nederland. Een van de initiatiefnemers, Hein van Oers, signaleerde in zijn docentenpraktijk dat steeds meer leerlingen behoefte hebben aan praktische kennis over het runnen van een webwinkel. Aan de hand van die vraag schreef hij met drie collega’s een werk dat eigenlijk een reader moest zijn, maar uiteindelijk een lesboek met opdrachten werd.

“Met wat geld zijn we Modesokken.nl begonnen, een winkel waar we eigen dingen kunnen uitproberen. Het is een studie-object.” Op basis van de eigen ervaringen is het boek afgelopen jaar nog honderd bladzijden gegroeid. Op scholen wordt de software van MyShop gebruikt. Scholieren maken daar kennis met onderwerpen als marktonderzoek, marketing, analytics en SEO.

“Thuiswinkel.org zegt al langer dat er meer aandacht moet zijn voor e-commerce in het onderwijs. We kijken of de lesstof in aangepaste vorm ook op het HBO kan worden aangeboden. Daarvoor zoeken we aansluiting met HBO-collega’s.”

Foto: Francisco Osorio (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment