‘Beursgang Zalando en Rocket Internet in september’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 23 aug 2014 in nieuws

De Duitse internetbedrijven Rocket Internet en Zalando zullen mogelijk binnen enkele weken hun beursplannen toelichten. Dat meldt Reuters. Beide ondernemingen willen een notering aan de beurs van Frankfurt, wellicht al ergens in september.

Door 15 procent van de aandelen te verkopen, wil het Zalando naar verluidt 900 miljoen euro ophalen. Zalando boekte in de eerste helft van dit jaar een recordomzet van 1 miljard euro en hoopt dit jaar winst te maken.

De eerste details rondom de geplande beursgang van Rocket Internet lekten enkele weken geleden al uit. De Duitse Wall Street Journal meldde op gezag van direct betrokkenen dat de broedmachine voor snelgroeiende internetbedrijven minstens drie miljard euro uit de markt wil halen.

De incubator uit Berlijn ontplooit de meeste initiatieven in Europa en rolt de succesvolste uit naar de andere continenten. Varianten op Zalando zijn inmiddels operationeel in Zuid-Amerika, Afrika, Rusland en Azië. Enkele in Nederland actieve bedrijven uit het portfolio: eDarling, HelloFresh, Home24, Payleven en Westwing.

De oprichtersvan Rocket Internet – Marc, Oliver en Alexander Samwer – worden als gevolg van de beursgang miljardair. Rocket Internet had ook een belang in Zalando, maar dat is verkocht.

Beide bedrijven wilden niet reageren op de geruchten, meldt Reuters.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment