Tweakers start met geautomatiseerde bannerverkoop

Geen reacties
Tags: ,
Posted 22 aug 2014 in nieuws

Tweakers lanceert na een testperiode geautomatiseerde verkoop van banners. Dat meldt het techblog zelf aan zijn lezers. Die gaan de veranderingen mogelijk goed merken. Wie geen banners wil kan die afkopen voor 1,27 euro per maand.

Bij de automatische verkoop wordt bannerruimte die door Tweakers ter beschikking is gesteld via een realtime-veiling ‘verkocht’ aan de hoogste bieder. Vooral voor kleine adverteerders biedt dit de mogelijkheid om toch te adverteren op een site als Tweakers.

Toch werpt het blog wat belemmeringen op. Tweakers stapt af van banners die aan cookie dropping doen. Verder wordt de gemiddelde bodemprijs met een factor 15 verhoogd om het risico op retargeting en malwareverspreiding via banners te beperken.

Technisch wordt het mogelijk voor een adverteerder om een bezoeker van Tweakers via eerder surfgedrag en retargetting een banner te tonen. Maar: ‘We hebben het dermate duur gemaakt dat het, zeker voor malwareverspreiders en adverteerders die geen affiniteit met Tweakers hebben, niet aantrekkelijk is. Bovendien hanteren we uiteraard ook nog steeds onze blocklist om bijvoorbeeld porno- en gokcampagnes actief te weren.’

In de afgelopen twee jaar heeft Tweakers geanonimiseerd informatie verzameld over het lees- en surfgedrag van de bezoekers. Daar zijn goede ervaringen mee opgedaan, zegt het bloh. Tweakers is dan ook niet het enige medium binnen moederbedrijf De Persgroep dat op dergelijke manieren ‘bezoeksegmenten’ gaan definiëren. Er zal echrer geen gebruik worden gemaakt van gegevens uit het gebruikersprofiel; er wordt enkel gekeken naar je surfactiviteiten op de site. Wel kan de informatie uit het advertentieprofiel op termijn worden gebruikt om gerichtere segmentadvertenties te tonen op andere sites van De Persgroep.

Tweakers gaat ook banners tonen op mobiele apparaten. Mobiel ondersteunt men  alleen banners van 320×50 en 320×100 pixels, maar via automated trading is ook een schermresolutie van 300×250 en 300×600 pixels beschikbaar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment