Een op de vier Nederlanders bankiert via app

1 reactie
Tags: , , ,
Posted 21 aug 2014 in nieuws

Ongeveer één op de vier Nederlanders bankiert inmiddels via een mobiele telefoon. De app minimaal wordt één keer per week gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandsche Bank (DNB).

De gebruiksvriendelijkheid is een van de redenen van deze snelle groei. Bij internetbankieren via de pc is er behalve de inloggegevens een extra verificatie met een bankpaslezer nodig. Dit als extra waarborg om misbruik door derden te beperken.

Bij bankieren via de mobiele telefoon of tablet zou een extra verificatie met een bankpaslezer te weinig gebruiksvriendelijk zijn. De toegevoegde waarde van mobiel bankieren is immers dat het eenvoudig, overal en altijd gebruikt kan worden.

Wel gelden er lagere limieten voor overboekingen. De meeste banken hebben bij de mobiele app een overboeklimiet van 750 euro per dag of 1.000 euro per week, terwijl bij internetbankieren via de pc veel ruimere limieten zijn toegestaan. Uit het onderzoek blijkt dat deze lagere limieten voor de mobiele apps ruim voldoende zijn: de bancaire app wordt namelijk vooral gebruikt voor overboekingen tot 100 euro.

Een andere risicobeperkende maatregel is de begrenzing van de tegenrekeningen waarnaar kan worden overgeboekt. Bij mobiel bankieren is het bij de meeste banken alleen mogelijk om een overboeking te doen naar een rekening waar in de afgelopen periode eerder al naar is overgeboekt.

Dankzij deze maatregelen vindt meer dan 65 procent van de respondenten bankieren via de mobiele app voldoende veilig tot zeer veilig. DNB verwacht wel dat criminelen hun aandacht door de stijgende populariteit ook op deze vorm van bankieren gaan richten.Lees het volledige bericht op Emerce »


1 Comments

  1. Hello Livia,nice to meet you! I’m glad you like the post.High Society is such a great movie, isn1&82#7;t it? La Femme Bleue is well worth a sniff, but alas, so hard to find.Add Your Comment