TV-toren wordt datacenter

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 19 aug 2014 in nieuws

Het bedrijf Alticom, beheerder van 24 hoge mediatorens zoals de Gerbrandytoren in IJsselstein, wil zich profileren als aanbieder van kleinschalige datacenters. Klanten zijn onder meer Mediq, de Staatsloterij en Plus Retail.

De mediatorens staan gedeeltelijk leeg nadat het analoge televisiesignaal in 2007 werd uitgezet. De faciliteiten die nodig zijn voor de zenders, zijn ook geschikt voor datacenters. Zij hebben dezelfde ononderbroken stroom nodig, degelijke koelsystemen en strikte beveiliging.

Met name het koelsysteem is uniek: door gebruik te maken van de omringende buitenlucht, kost de koeling nog maar zeven procent van wat het voorheen kostte. Bij koud weer wordt de warme van de servers teruggeven.

Facilitair bedrijf Nouvité is bezig om de torens aan elkaar te koppelen, meldt Z24. Die maken dan onderling via straalverbinding en kabel back-ups van de databases van klanten. Die straalverbinding wordt ook aangeboden aan klanten. Het aanleggen van een point-to-point dark fiber neemt gemiddeld zestien tot twintig weken in beslag. De aanleg van een straalverbinding vraagt gemiddeld twee tot drie weken. Een straalverbinding heeft een lagere latency (minder vertraging). Bij glasvezel zijn daarentegen weer hogere bandbreedtes te behalen.

Foto: Secure in AirLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment