Duitse auteurs boos op Amazon

Geen reacties
Tags: ,
Posted 19 aug 2014 in nieuws

Bijna 1200 Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse auteurs hebben zich gemengd in het conflict dat Amazon heeft met uitgeverij Bonnier. Amazon wil korting op de inkoop van met name e-boeken van het Zweedse Bonnier, eigenaar van zestien Duitse uitgevers, maar omdat die weigert, worden boeken geboycot.

Amazon zou leveringen van boeken van Amazon vertragen en de auteurs zijn daar woedend over. Amazon heeft eenzelfde conflict met Hachette in de VS. Honderden Amerikaanse auteurs hebben vorige week een protestbrief ondertekend waarin ze Amazon beschuldigen van onethische praktijken. De Duitstalige auteurs hebben dit voorbeeld gevolgd.

Het conflict met Bonnier bestaat al een tijdje. Amazon heeft eerder in een uitgebreide reactie laten weten dat er geen verzendingen worden vertraagd. Wel koopt het bedrijf minder voorraden in. Amazon stelt dat het conflict vooral gaat over e-boeken. Die zouden goedkoper moeten zijn omdat er geen papier aan te pas komt en er ook geen transportkosten zijn. Maar Amazon moet voor deze titels juist meer betalen. Vanwege een vaste boekenprijs in Duitsland kan Amazon ze niet tegen kortingen verkopen. Amazon wil een commissie van veertig tot vijftig procent over elk verkocht e-boek.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment