De door KPN geadopteerde superveilige Blackphone nu al gekraakt

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 12 aug 2014 in nieuws

De door KPN geadopteerde ‘superbeveiligde’ Blackphone, eerder dit jaar gelanceerd door het bedrijf Silent Circle, is tijdens de Defcon conferentie in Las Vegas in nog geen vijf minuten gekraakt.

Hacker Justin Case wist zonder veel moeite toegang tot de zogenoemde root van het toestel te krijgen. Een deel van het lek is inmmiddels gerepareerd.

Op het eerste gezicht is de Blackphone een normale smartphone, met 4,7 inch HD-scherm, een 2 GHz quadcore-processor en 2 GB RAM geheugen. Je kunt er ook gewoon mee bellen en internetten, desgewenst via 4G. Als systeemsoftware wordt een aangepaste versie van Android gebruikt.

KPN verwierf eerder dit jaar de distributierechten voor het toestel voor de Benelux. De Blackphone wordt geleverd met een tweejarig-abonnement en beveiligde apps. KPN heeft het toestel overigens nog niet gelanceerd, maar is het aan het testen.

Silent Circle heeft eerder dit jaar al toegegeven dat de veiligheid niet voor honderd procent gegarandeerd kan worden. CEO Mike Janke hield er al rekening mee dat hackers zouden proberen het toestel te kraken en daarin mogelijk zouden slagen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment