KPMG: Meer overnames en fusies

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 08 aug 2014 in nieuws

Het aantrekken van de economie en de grote financiële reserves die bedrijven in de afgelopen tijd wereldwijd hebben opgebouwd, stuwt het aantal fusies en overnames. Vergeleken met de laatste zes maanden van vorig jaar is de waarde van de aangekondigde fusies en overnames in het eerste halfjaar van 2014 wereldwijd met ruim 25 procent gestegen. Vooral in Europa zorgt het toegenomen vertrouwen voor het aantrekken van de fusie- en overnamemarkt. Dat zegt advieskantoor KPMG.

Ondanks deze forse toename was het aantal transacties dat in de eerste zes maanden van 2014 succesvol werd afgerond nagenoeg gelijk als in de tweede helft van vorig jaar. Vooral bedrijven in India timmeren stevig aan de weg als het gaat om fusies en overnames. In de eerste zes maanden van dit jaar kondigden bedrijven in India tien procent meer fusies en overnames aan.

Uit internationaal onderzoek dat KPMG iedere zes maanden verricht onder duizend beursgenoteerde bedrijven blijkt dat vooral bij bedrijven in Europa het vertrouwen groot is. Hoewel de geprognosticeerde koers-winstverhoudingen op basis van de verwachte winst bij deze bedrijven in de afgelopen zes maanden met niet meer dan een procent steeg, komt de jaarlijkse toename uit op zo’n 24 procent, de grootste stijging in welke regio in de wereld dan ook.

De toename van het volume van de aangekondigde fusies en overnames is volgens  KPMG een bewijs dat het vertrouwen op de markt terugkeert. Wouter van de Bunt, managing partner van KPMG Corporate Finance: “De honger naar fusies en overnames is groot, de capaciteit groeit en er is voldoende financiële armslag. Het gevaar echter bestaat dat het nationale protectionisme dat in landen als Groot-Brittannië, Frankrijk en Canada de kop opsteekt, een volledig herstel in de weg staat.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment