Bedrijf claimt middel tegen canvas fingerprinting

Geen reacties
Tags: ,
Posted 07 aug 2014 in nieuws

Een Amerikaanse startup claimt een oplossing te hebben gevonden tegen ‘canvas fingerprinting’ . Met een plug-in kan de gebruiker anoniem het internet op.

Voormalige werknemers van Amerikaanse inlichtingendiensten zijn Ghostery gestart, die het volgen van internetgebruikers zo goed als onmogelijk maakt. Het bedrijf is al sinds 2009 bezig en 40 miljoen consumenten gebruiken de software. Op de site staat aangegeven welke gegevens over sitebezoekers kan worden verzameld.

Onderzoekers KU Leuven en Princeton University constateerden een dezer dagen dat enorm veel sites stiekem gebruikmaken van canvas fingerprinting. Die gebruikt een zogenoemd browserscript om de specifieke eigenschappen van de computer (bijvoorbeeld de grootte van het scherm, de softwareversie van je browser) op te slaan.

Uit het onderzoek blijkt dat 5,5 procent van de onderzochte sites zo’n ‘vingerafdruksysteem’ gebruiken. Sommige van deze systemen blijken veel verder gaan dan de technieken die tot bekend waren binnen de academische gemeenschap en ze zijn moeilijk uit te schakelen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment