Opmars Android toch vooral door afwijkende versies

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 06 aug 2014 in nieuws

Android mag zich inmiddels verheugen in een marktaandeel van 85 procent, maar volgens bureau Strategy Analytics is dat vooral te danken aan afwijkende versies. In de basis wordt Android wel gebruikt, maar fabrikanten bouwen daar hun eigen systemen omheen.

Deze afwijkende versies vormen nu al twintig procent van het totaal. Bekende voorbeelden zijn de toestellen van Samsung (TouchWiz) en HTC (Sense).

Er zijn twee licenties voor Android: de eerste is voor de Android versie van Google zelf, dat is inclusief het gebruik van Google-diensten. De tweede is het Android Open Source Project (AOSP), waarbij fabrikanten alle Google-diensten kunnen verwijderen. Wel kunnen op deze toestellen Google-apps worden geïnstalleerd.

De opmars van AOSP-toestellen is volgens Strategy Analytics vooral te danken aan fabrikanten uit China en India, zoals Xiaomi, OnePlus, Oppo en Meizu. Als hun marktaandeel toeneemt, verdwijnt Google steeds meer op de achtergrond.

Om die reden is het Android One-programma opgestart, dat de fabrikanten weer bij de les moet houden. Die moeten zich wel aan de specificaties van Google houden, maar kunnen zo wel goedkope toestellen ontwikkelen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment