Facebooks Snapchat kloon Slingshot nu al flop

Geen reacties
Tags: ,
Posted 06 aug 2014 in nieuws

Facebooks Snapchat-kloon Slingshot dreigt eenzelfde mislukking te worden als zijn voorganger Poke. De app kwam al niet hoger dan een zeventigste plaats in de ranglijst van meetbureau App Annie, maar is inmiddels op een onmeetbare plaats beland.

Slingshot werd halverwege juni gelanceerd. Met de app kunnen berichten naar groepen vrienden worden gestuurd, die ook weer kunnen worden verwijderd.

Mark Zuckerberg wilde aanvankelijk Snapchat zelf overnemen en bood drie miljard dollar (2,2 miljard euro), maar het bedrijf weigerde. Dus sleutelde Zuckerberg eind 2012 haastig, naar verluidt in nog geen twaalf uur, zijn eigen alternatief Poke in elkaar. Dat werd geen succes, de app werd uiteindelijk weer verwijderd. Ook de nieuwe app lijkt nu eenzelfde lot beschoren.

Facebook-dochter Instagram test inmiddels het ietwat vergelijkbaar Bolt in selectieve markten met als doel om de app voor iOS en Android wereldwijd uit te brengen. Dat die test niet in Noord-Amerika wordt gehouden, komt omdat 65 procent van de Instagramgebruikers zich buiten de VS bevinden, zo laat Instagram weten.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment