Negentig procent van Nederlanders gebruikt e-mail

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 06 aug 2014 in nieuws

Nederland is een echt e-mail land. Negentig procent van de bevolking vanaf 14 jaar maakt gebruik van e-mail, ver boven het Europese gemiddelde van 67 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Bitcom.

Nederland staat daarmee bovenaan in het onderzoek (pdf) in het kader van 30 jaar e-mail in Duitsland. Luxemburg en Denemarken delen de tweede plaats met 88 procent.

Het onderzoek toont ook aan dat het e-mail gebruik de laatste jaren juist sterk groeit. Middenmotor Duitsland zit nu op 73 procent, in 2002 bedroeg het aandeel nog 38 procent. Het zijn vooral ouderen van 30 tot 49 die e-mail al zo’n tien jaar gebruiken.

E-mail is dus allesbehalve op de terugtocht onder invloed van sociale media, zoals vaak wordt gesuggereerd. Uit onderzoek van Kennisnet bleek ook al dat het oude vertrouwde e-mail nog altijd door een overgrote meerderheid van de tieners wordt gebruikt, het vaakst vanaf het dertiende jaar. Ook voor jongeren blijft e-mail marketing voorlopig relevant.

Onderzoeksbureau YoungCapital verwacht echter dat privémail hard op weg is om uit te sterven door de opkomst van chat-apps. Zo gebruikt de helft van de dertigminners al Dropbox of WeTransfer om direct documenten te kunnen delen met collega’s in plaats van e-mail. Bij de veertigplussers is dit slechts 25 procent.

140729_EmailNutzung2Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment