Mobiele kassa Square koopt maaltijdbezorger

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 05 aug 2014 in nieuws

Het Amerikaanse Square koopt voor, naar verluidt, 90 miljoen dollar de startup Caviar. De mobiele kassa kan zijn dienstverlening uitbreiden met een bestel- en bezorgsysteem voor kwaliteitsrestaurants.

De overname van Caviar is bevestigd nadat verscheidene goed ingevoerde Amerikaanse media al melden de transactie los van elkaar. Het gaat om een deal in aandelen.

Square is een systeem waarbij kleine en middelgrote ondernemers in een handomdraai een mobiele kassa inrichten tegen een aantrekkelijke prijs. In de geluidsuitgang van hun telefoon of tablet steken ze een kastje met een kaartgleuf, installeren de software en kunnen als ambulant ondernemer geld gaan ontvangen.

Sinds enige tijd investeert Square, opgericht door een van de bedenkers van Twitter, in de verbreding van zijn dienstenaanbod. Behalve een proef met geld uitlenen (tegen een hoog percentage) en de introductie van een feedbacksysteem startte het ook een afhaaldienst voor bestelmaatltijden. Althans, een bemiddelaar daarin. Met de overname van Caviar wordt daar ook het element van thuisbezorgen aan toegevoegd.

Het betaalbedrijf zoekt de eerste uitbreidingen klaarblijkelijk in de horeca. In deze sector worden hoge volumes gedraaid tegen lage marges. De populariteit van diensten als Just-Eat en Takeaway.com laat het marktpotentieel zien voor nationale overkoepelende diensten.

Foto: Rick (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment