Chinese webwinkels komen naar Nederland

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 01 aug 2014 in nieuws

Komende maanden steken zeker tien nieuwe webwinkels uit China in Nederland de kop op met lokaal vertaalde sites. Prijs is hun belangrijkste concurrentiemiddel.

Dat verwacht Jacco Bouw van e-mailspecialist Webpower althans. In een interview met de Volkskrant zegt de ondernemer met jaren China-ervaring dat zij voor hevige prijsconcurrentie zullen zorgen.

Prijs is naast een gelokaliseerde site vooralsnog een van de weinig onderscheidende factoren die die winkels kunnen bieden. Zeker als ze vanuit China leveren en servicen winnen ze het qua snelheid en klantgerichtheid niet van Nederlandse webwinkels.

De krant noemt twee voorbeelden van Chinese winkels die onlangs in Nederland de deuren openden: Lightinthebox en DealExtreme. Zijn zijn ook actief in gebieden waar Duits, Engels, Frans en Spaans wordt gesproken.

Lightinthebox rekent geen verzendkosten voor buitenlandse orders. Daar staat wel tegenover dat de consument gemiddeld een week moet wachten tot zijn bestelling wordt afgeleverd. Geen van beide genoemde partijen gebruikt social media voor klantenservice.

Foto: Mo Riza (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment