47 procent groei voor Exact Online

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 01 aug 2014 in nieuws

Exact moest het ook in het tweede kwartaal weer hebben van de cloud. De omzet steeg 47 procent naar 7,3 miljoen euro. De winst werd met name in de Benelux geboekt. De internationale uitrol van Exact Online in Engeland en Duitsland verloopt volgens plan.

Online boekhouder Exact genereerde het afgelopen half jaar 1,5 procent meer omzet (pdf). Die ging naar 106,9 miljoen. In het tweede kwartaal van 54,7 miljoen euro omzet geboekt.

EBITDA kwam 5,6 procent hoger uit in het tweede kwartaal op 11 miljoen euro. De nettowinst over de afgelopen zes maanden bedroeg 13,7 miljoen.

De cloud zorgt voor de meeste omzet bij Exact. Het bedrijf heeft ruim 9000 cloudklanten. De zakelijke oplossingen deden het minder goed. De omzet viel 3,7 procent lager uit in het tweede kwartaal. Specialized Solutions liet een groei van 1,5 procent zien.

Eerder deze week kondigde het bedrijf een samenwerking aan met HW Fisher, een top 25 accountantskantoor in het Verenigd Koninkrijk. Het kantoor gaat Exact Online beschikbaar stellen aan zijn mkb-cliënten. Bedrijven binnen de sectoren productie, groothandel & distributie en zakelijke dienstverlening krijgen de software aangeboden.

Exact voert verkennende gesprekken voor een overname van 30 tot 35 euro per aandeel.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment