Verdere groei voor kabelaar Telenet

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 31 jul 2014 in nieuws

De Belgische kabelaar Telenet heeft 17.900 nieuwe triple play-abonnees binnengesleept in het afgelopen kwartaal, waarmee het totaal op 1 miljoen komt.

Het klantverloop liep voor alle vaste producten verder terug en bereikte zijn laagste peil in vier jaar, maar Telenet kampt (pdf) met aanzienlijk lagere opbrengsten uit de verkoop van smartphones.

De omzet bedroeg in de eerste helft van 2014 838,8 miljoen euro, het aangepaste bedrijfsresultaat komt op 460,1 miljoen euro. Telenet trok zeker 187 miljoen euro uit voor onder meer de verlenging van de uitzendrechten voor de Belgische voetbalcompetitie.

Het totale aantal abonnees voor de vaste diensten (digitale televisie, breedbandinternet en vaste telefonie) steeg netto met 107.200. Het totale aantal abonnees voor breedbandinternet bereikte bijna 1,5 miljoen op 30 juni 2014. Telenet heeft in totaal ruim 2 miljoen abonnees. Die brengen ook steeds meer op: de gemiddelde opbrengst per klantenrelatie kwam in de eerste zes maanden van 2014 uit op 49,3 euro, vijf procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Telenet rekent op groei voor het hele jaar van 4 tot 5 procent.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment