Freshheads ontwikkelt nieuw platform voor DutchCowboys

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 30 jul 2014 in nieuws

Het Tilburgse internetbureau Freshheads heeft de site voor nieuwsplatform DutchCowboys.nl vernieuwd en daarvoor een eigen content management systeem ontwikkeld.

DutchCowboys is onderdeel van de online uitgever The Blog Idea Factory. Naast DutchCowboys vallen hier nog zeven andere titels onder, waaronder Carrepublic en TravelValley. Waar voorheen al deze applicaties los van elkaar onderhouden werden, gebeurt dit nu vanuit één centrale omgeving.

Daardoor is het vrij eenvoudig om content over meerdere titels te publiceren en onderlinge verwijzingen te maken. Alle titels bezitten dezelfde rijke functionaliteiten onder de motorkap, zonder de eigen identiteit te verliezen. Alle titels gaan ook automatisch mee in onderhoud en doorontwikkeling. Iedere verbetering of toevoeging zijn daardoor direct beschikbaar voor alle titels.

De redacteur verzamelt eenvoudig aantekeningen, artikelen, social media berichten en beeldmateriaal omtrent een bepaald onderwerp. Al deze ‘scraps’ komen vervolgens samen in het platform, in een zogenoemd dossier. Vanuit dit dossier bouwt de redactie visueel aantrekkelijke artikelen op.

Het nieuwe Publish Platform is opgebouwd uit losse modules. Niet-bestaande functionaliteiten kunnen hierdoor eenvoudig geïntegreerd worden. Freshheads blijft het platform optimaliseren op basis van gebruikerservaringen. De focus ligt in de toekomst op nog meer flexibiliteit voor de uitgever, snelheid voor de redacteur en commerciële kansen voor de adverteerder.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment