PayPal-app gaat op MyOrder lijken

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 23 jul 2014 in nieuws

Met je app drinken op een terras bestellen en tegelijkertijd afrekenen. Nederland kent dat van MyOrder, maar PayPal introduceert vandaag een vergelijkbare functie in zijn app.

Zojuist presenteerde PayPal in Amsterdam de nieuwe versie van zijn app waarin gebruikers kunnen shoppen. In dit geval niet bij digitale maar fysieke winkels. Het telefoonscherm laat zien welke winkels in de omgeving zitten. Zodra de gebruiker incheckt, ziet hij het aanbod producten en diensten dat is te bestellen en direct betalen.

Typische gebruikscenario’s die PayPal voor zich ziet, zijn bij café’s en restaurants. In Amerika echter, waar het inchecken en winkelen al langer draait, wordt het ook toegepast bij koffieshops, kledingwinkels en andere reguliere retailers. Daar lopen ook de eerste proeven met iBeacons zodat de klant, wanneer hij de winkel binnenloopt, kan worden herkend.

In Nederland kennen we deze vorm van kopen op (korte) afstand al van MyOrder. Deze dochter van Rabobank claimt dat inmiddels 11.000 locaties op zijn mobiele betaalsysteem zijn aangesloten. PayPal hoopt over een aantal maanden 1.500 locaties te hebben aangesloten.

Tijdens de presentatie van eBays kwartaalcijfers vorige week werd bekend dat PayPal 152,5 miljoen geregistreerde gebruikers heeft. Het verwerkte betaalvolume steeg met 33 procent ten opzichte van vorig jaar.

Foto: (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment