Nederlandse Angie legt voor 70 miljard dollar breedband in de VS aan

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 23 jul 2014 in nieuws

Het Nederlandse Angie Communications wil heel Los Angeles voorzien van gigabit breedband internet voor slechts 3,5 miljard dollar. Voor 70 miljard kan breedband internet in heel de VS worden afgelegd, zo stelt het bedrijf.

Los Angeles heeft een tender uitgeschreven voor een breedbandnetwerk dat dat tot 5 Mbps gratis is. Wie meer snelheid wil moet betalen. Het wordt een open netwerk waarop diverse aanbieders actief worden, zoals dat in Nederland ook bij glasvezel het geval is.

Het Nederlandse Angie is een van de kandidaten. Het bedrijf heeft plannen om niet alleen Los Angeles, maar ook andere delen van de VS van breedband te voorzien, deels met 4G. Of dat gaat lukken is de vraag, het bedrijf moet zelf investeren, en heeft ‘slechts’ 68 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. In Los Angeles krijgt het ongetwijfeld concurrentie van de grote telecom- en kabelbedrijven.

Angie Fiber Communications (Angie) kwam vorig jaar in het nieuws toen het aankondigde dat het in de Kop van Zuid in Rotterdam op grote schaal glasvezel zou gaan uitrollen. Alle woningen, bedrijven en winkels krijgen een gratis gigabit glasvezelaansluiting.

Angie pakt het anders aan dan Reggefiber, dat alleen aan vraagbundeling doet. Wanneer dertig procent van de plaatselijke bevolking op voorhand een abonnement afsluit bij een van de partners van Reggefiber wordt glasvezel aangelegd. Wordt dat aantal niet gehaald, dan gaat de aanleg meestal ook niet door.

Angie sluit in principe iedereen aan en huishoudens mogen gigabit internet dan ook gratis uitproberen. Als men niet intekent, wordt de glasvezelaansluiting alsnog op non-actief gezet.

Het bedrijf is gevestigd in een eigen pand in Maarsbergen. Het gebouw is eigendom van vastgoedmagnaat Vishna Kanhai, een van de vroege investeerders in Angie. Het management bestaat overwegend uit buitenlanders, maar er zijn ook enkele Nederlanders bij betrokken, onder wie Eelco Dykstra en Richard Borsboom.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment