‘Techstarters niet secuur op hun technologie’

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 18 jul 2014 in nieuws

Beginnende ondernemers zijn onvoldoende bezig met de kwaliteit van hun IT. “Zeker voordat ze de eerste klanten hebben. Investeerders zien dat wel en verlangen dat de sites klaar zijn om snel te schalen’, aldus CTO Nigel Beighton van Rackspace.

Beginnende ondernemers en traditionele bedrijven die door de digitale transitie gaan hechten te weinig aan duurzame IT. Althans, ze zijn zich onvoldoende bewust van hoe een degelijk fundament van een site, online dienst of backendsysteem eruit moet zien.

“Je hebt een groep die alle IT zelf wil doen en een groep die dat liefst wil uitbesteden. Op die tweee groep richten wij ons met een onze nieuwe propositie. Daarmee onderscheiden we ons van andere cloudleveranciers als Amazon, Google en Microsoft”, aldus Beighton. Genoemde concurrenten leveren de kale cloudinfrastructuur en leggen verder het initiatief bij de klant. Rackspace zoekt klanten in het gremium daarboven.

“Met managed operations zijn wij het die de zaken in de gaten houden. Als een klant weet wanneer hij een grote release gaat doen of een drukke periode verwacht, hoeft hij ons enke in de seinen. Dan gaan we op high alert en grijpen in waar dat moet, een soort persoonlijke helpdesk waarbij je een echte naam en direct telefoonnummer hebt.”

Om meer support te kunnen geven aan ontwikkelaars, richtte Rackspace ook een speciaal team van kenners in. Derde ontwikkelaars, klanten, met een technisch probleem hoeven enkel te bellen of mailen om een antwoord te vinden. In de normale situatie zou diezelfde gebruiker over fora of blogs moeten struinen.

Het bedrijf had al duizend ontwikkelaars in dienst. “We hebben significante investeringen gedaan in zo’n honderd man extra met vaardigheden als node.js, .Net en Java. De basisdienst is twaalf maanden gratis. Daarna betaal je enkel naar gebruik.”

Een van de uitvinders van het internetprotocol, Vint Cerf, laat zich regelmatig kritisch uit over de technische stand van zaken. Hij noemt slecht geschreven software een van de grootste bedreigingen voor het internet.

Foto: David Staedtler (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment