Hoogste kapitaalinvesteringen Google ooit

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 17 jul 2014 in nieuws

Google investeerde in het tweede kwartaal 2,7 miljard dollar, of 17 procent van de omzet, in infrastructuur als datacentra en onroerend goed. “Onze belangrijkste investeringsgebieden”, aldus topman Larry Page.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Google zojuist publiceerde, na sluiting van de Amerikaanse handelsdag.

Voor het vierde kwartaal achter elkaar investeert het technologiebedrijf meer dan twee miljard dollar in het verstevigen en uitbouwen van de fundamenten waar de organisatie op is gebouwd. Afgelopen kwartaal gingen in absolute en relatieve termen het meeste geld naar de bouw van datacentra, IT en de aankoop onroerend goed. Dit jaar tweederde meer dan vorig jaar.

Dat betekent dat de onderneming zich voorbereidt om meer en data-intensiever diensten in meer regio’s te kunnen bieden. Het is bekend dat de onderneming veel investeert in de op- en uitbouw van infrastructuur in het verre oosten. Bijvoorbeeld in een directe eigen kabelverbinding naar de Amerikaanse westkust.

“De kernactiviteit zijn search en display advertising. Bij de consumenten scoren we heel goed met YouTube, Android/Play en Chrome. We investeren in adoptie en innovatie bij social, commerce en enterprise.” Waarmee Page aangeeft dat het systeem achter Google+ als strategisch belangrijk wordt gezien.

De omzet in de drie maanden tot juli kwam op het hoogste niveau ooit uit: 15,96 miljard dollar. Wat niet voldeed aan de verwachtingen van financieel analisten is de winst per aandeel (6,25 dollar verwacht versus 6,08 dollar gerealiseerd).

De opsplitsing van de reclame-omzet:

De nettowinst steeg met tweehonderd miljoen dollar tot 3,4 miljard.

Bij de presentatie van de cijfers werd ook bekendgemaakt dat Chief Business Officer Nikesh Arora het bedrijf na tien jaar gaat verlaten. Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door de man die die positie creëerde Omid Kordestani. Arora gaat naar het Japanse Softbank, waar hij de baas wordt van de afdeling Internet & Media.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment