Kansspelautoriteit verjaagt illegale adverteerders

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 17 jul 2014 in nieuws

Sommige goksites en affiliates lijken zich nog maar weinig aan te trekken van de waarschuwingsactie die de Kansspelautoriteit is gestart naar aanleiding excessieve reclames rondom (inter)nationale (sport)evenementen zoals het WK Voetbal en de Tour de France.

Uit metingen bleek dat reclames op 5 juli  – rond de kwartfinale van Oranje – al terug waren op een gebruikelijk niveau van voor het begin van het WK Voetbal.

Een week voor start van het WK Voetbal stuurde de Kansspelautoriteit waarschuwingsbrieven naar acht aanbieders van sportweddenschappen. Op die manier wilde men de excessieve online reclameactiviteiten gericht op Nederland voor (illegale) buitenlandse goksites beperken. De strekking van de brief luidde om te stoppen met deze reclameactiviteiten. Tussentijds hebben de aanbieders nog een brief gehad.

Dat heeft wel enigszins geholpen. De excessen aan hoeveelheid reclame zijn weg, ook zijn Twitter-accounts gestopt. Toch ziet de Kansspelautoriteit naar eigen zeggen nog te veel dat waar de ene aanbieder zich terugtrekt, deze ruimte wordt ingevuld door een nieuwe aanbieder. ‘We zien ook dat affiliates en houders van webpagina’s nog te veel doorgaan. Niet alleen aanbieders, maar houders van webpagina’s en affiliates worden zonodig aangesproken en gesanctioneerd.’

De autoriteit waarschuwt dat wie zich niet aan de geldende regels houdt, mogelijk ook niet in aanmerking komt voor een vergunningsverlening. Het kabinet is vorige week akkoord gegaan met legaal online gokken per 1 januari 2015.

De Kansspelautoriteit verwacht niet dat het hele internet schoon zal raken van Nederlandse gokreclames, daarvoor is het internet te groot. Maar Kansspelautoriteit blijft ‘alles volgen, ook tijdens de Tour de France’.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment