‘Ruim vijfduizend banen weg bij Microsoft’

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 16 jul 2014 in nieuws

Microsoft ontslaat mogelijk meer dan 5000 werknemers, voor het grootste deel werkzaam voor het voormalige Nokia. Bij de Nokia fabrieken in Finland komen naar verluidt duizend werknemers op straat te staan, meldt de grootste krant van het land Helsingin Sanomat vandaag. Het R&D centrum in Oulu wordt wellicht gesloten.

Met de in april voltooide overname van Nokia – voor 5,44 miljard dollar – kreeg Microsoft er ineens 25.000 werknemers bij, maar dat aantal is blijkbaar veel te hoog gebleken. Vermoedelijk deze week al kondigt Microsoft daarom massaontslagen aan. Het aantal van duizend zou wel eens aan de lage kant kunnen zijn. Bloomberg sprak eerder deze week over het grootste ontslag voor Microsoft in vijf jaar. Waarschijnlijk gaat het om veel meer dan de 5800 werknemers die in 2009 hun baan verloren. Alleen al bij het R&D lab van Nokia in Finland werken 500 mensen.

Het nieuws zal hard aankomen, want eerder deze week meldde Microsoft nog dat Windows Phone het snelst groeiende mobiele OS op de markt is, met groeispurten tot wel 91 procent. Windows Phone draait vrijwel grotendeels op Nokia toestellen.

In veertien landen is Windows Phone inmiddels het belangrijkste OS, en in 24 landen doet Windows Phone het beter dan Apples iPhone.

De groei is echter niet voldoende om een bedrijf van 25.000 werknemers op de been te houden. Het marktaandeel van Windows Phone is wereldwijd nog geen 4 procent. Microsoft wilde tegenover de Amerikaanse vakpers niet reageren op ‘speculaties’.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment