‘Samenwerking IBM en Apple geen omzetklapper’

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 16 jul 2014 in nieuws

De gisteren aangekondigde exclusieve samenwerking tussen Apple en IBM gaat Apple niet heel veel meer omzet opleveren. Dat verwacht analist Gene Munster van Piper Jaffray.

De twee bedrijven kwamen overeen dat zij ruim honderd enterprise apps voor de iPhone en iPad gaan ontwikkelen, met name voor markten als de gezondheidszorg, banken en retail. IBM gaat verder iPhones en iPads aan zijn klanten leveren.

Volgens Munster wordt Apples iOS echter al door 98 procent van de Fortune 500 bedrijven gebruikt, en wereldwijd ligt het marktaandeel op 92 procent. De impact is dus minder groot dan het lijkt. Hoewel IBM meerwaarde kan leveren, leidt het volgens hem niet tot meer gebruik van de iPhones en iPads.

Forrester collega Frank Gillett ziet wel meer mogelijkheden en spreekt van een historische overeenkomst.

Analisten moeten nog maar afwachten wat de samenwerking precies zal opleveren, want veel details zijn daarover niet bekend gemaakt.  De samenwerking kan wel impact hebben op Blackberry, ooit marktleider in mobiele telefoons. Ook Microsoft kan zeker iets merken van de samenwerking.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment