Chatten kan ook zonder internet

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 08 jul 2014 in nieuws

Het Japanse bedrijf Miraishonen heeft een nieuw chatconcept gelanceerd onder de noemer cycro met als belangrijkste eigenschap dat geen internetverbinding is vereist om te communiceren.

De chatapp voor iOS en Android werkt via Bluetooth en overbrugt een afstand tot negen meter. Mochten er geen andere gebruikers in de buurt zijn dan worden berichten tijdelijk vastgehouden. Overigens kan ook via internet worden gecommuniceerd.

Een soortgelijke technologie was al eerder ontwikkeld door Open Garden onder de noener Firechat, zij het dat de nadruk daarbij erg ligt op anoniem contact. Open Garden laat weinig los over zijn technologie, behalve dat deze is gebaseerd op onder meer Apples eigen multi-peer protocol.

Dat een Japans bedrijf met deze oplossing komt is geen toeval. Toen ten tijde van de tsunami enkele jaren geleden de telefoonverbindingen niet werkten, was chat op mobiel het alternatief. Miraishonen denkt dat de oplossing vooral kan werken bij rampen. Maar er zijn ook zakelijke toepassingen denkbaar voor bedrijven die niet willen dat chatverkeer via het internet wordt afgeluisterd.

Vanaf september wordt de dienst ook in Noord-Amerika gelanceerd.

Cycro-for-iOS_japanLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment