Onrust onder drukkers door startup Drukwerkveiling.nl

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 07 jul 2014 in nieuws

Ondanks het slechte economische vooruitzicht verzet een aantal drukkerijen in Nederland zich tegen leadgenerator Drukwerkveiling.nl.

Een aantal grafische ondernemers in Nederland roept collega’s op om zich niet aan te sluiten bij de nieuwe marktplaats voor hun sector Drukwerkveiling.nl. Deze verstoort de vaste patronen op de markt omdat het drukkers via internet op opdrachten laat bieden. Dit heeft automatisch een drukkend effect op de prijzen en wordt daarom door sommigen als ongewenst gezien.

Vakblad de Graficus meldt dat in het komende nummer en bericht er alvast over op zijn site.

Ondernemer Maarten Roelofs, die de veilingsite vorige maand opende, begrijpt het negatieve sentiment niet. Hij schrijft een open brief aan de branche om vragen en onduidelijkheid weg te nemen.

“Onze doelstelling is binnen 1,5 jaar ons te vestigen in de top 20 van de Nederlandse drukwerkmarkt met een verhandeld bruto volume van 20 miljoen euro. Let wel: Dat is omzet die terechtkomt bij drukwerkleveranciers in Nederland en België. Wij rekenen 5 procent commissie over geslaagde contracten, wat ongeveer gelijk staat aan de kosten van factoring en kredietverzekering.”

“Geen enkele brancheorganisatie of kennisplatform heeft een adequaat antwoord gevonden op export naar Oost-Europa. Geen enkele inkooporganisatie met al haar overhead realiseert een stroom van nieuwe opdrachten tegen slechts 5 procent commissie.“

Ondanks de onrust die Drukwerkveiling.nl lijkt te veroozaken, verdubbelde het aantal aangesloten drukkers in de afgelopen weken tot zestig en werden er tientallen opdrachten uitgezet. Een opdracht wordt gemiddeld een paar honderd keer bekeken, zo laten de statistieken op de site zien.

De grafische sector verwacht dat de drukwerkvolumes in Europa met gemiddeld drie procent per jaar zullen dalen.

Foto: Thierry Ehrmann (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment