Rakuten opent investeringsfonds van 100 miljoen

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 04 jul 2014 in nieuws

De Japanse e-commercegigant Rakuten opent een nieuw investeringsfonds met daarin 100 miljoen dollar voor techstarters. De investeringstak van het bedrijf zoekt participaties in Israël, Azië en Amerika.

Opmerkelijk genoeg valt Europa niet binnen de radar van Rakuten Ventures’ nieuwe fonds. Een reden daarvoor geeft de investeerder niet. Aangezien veel Israëlische en Amerikaanse technologiebedrijven zich ook op Europa richten, zullen de ontwikkelingen het vaste continent niet helemaal passeren.

De investeerder richt zich met dit fonds op techstarters die ‘financieel en strategisch kunnen bijdragen. In de toekomst houdt dat ook in: toenemende focus op het bouwen van een ecosysteem, technologie en lidmaatschap’. Dat is zo breed verwoord dat iedere huidige en toekomstige startup daaronder kan vallen.

De Japanners verleggen sinds een paar hun aandacht naar markten buiten het thuisland, waar de groei eruit is. Topman Hiroshi Mikitani wil zijn bedrijf omvormen tot een soort Amazon.com, dat technologie-ontwikkelingen combineert met handel. Daarom kocht hij in het verleden e-boekbedrijf Kobo, beldienst Viper, de videodiensten Wuaki en Viki en een belang in Pinterest.

Met gerichte overnames in Duitsland, Engeland en Frankrijk poogt het bovendien lokale marktplaatsen in te richten.

Foto: byronv2 (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment